Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z sadzonymi jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
pieczarki 1/2 kg
ser żółty 25 dkg
jajko 4 szt.
cebula 1 szt.
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z sadzonymi jajkami

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w drobną kostkę. Obraną cebulę posiekać w talarki. Pieczarki usmażyć z cebulą na rozgrzanej patelni i przyprawić. Wystudzony ryż połączyć z pieczarkami. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. W ryżu zrobić cztery wgłębienia i w każde z nich wbić jajko. Całość oprószyć tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 30 min. Zapiekankę kroić tak, by na każdym talerzu znalazło się sadzone jajko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak