Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta zasmażana z koprem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
koper 1 pęczek
kucharek, pieprz do smaku
smalec 3 łyżki
mąka 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta zasmażana z koprem

Kapustę kroimy, zalewamy wodą i wstawiamy na piec. Dodajemy kucharek i pieprz wg uznania. Kiedy kapusta będzie miękka robimy zasmażkę: roztapiamy smalec, na gorący sypiemy mąkę i kiedy się zarumieni zalewamy troszką wody. Chwilkę trzymamy na gazie i dodajemy to do kapusty. Porządnie mieszamy, po czym wyłączamy palnik. DOdajemy posiekany koper i ponownie mieszamy. Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 22.12.2011 09:57
smaczna
Olaa 31.08.2011 09:12
mniaammm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak