Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
cebula biała 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
rosół moze być z kostki 2 szklanki
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy w sosie pomidorowym

Mięso i cebulę zmielić w maszynce do mięsa. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Dodać do mięsa, dodać też jajko. Przyprawić. Formować małe kulki, obtoczyć je w bułce tartej, usmażyć na tłuszczu. Rosół zagotować. Dodać do niego mały koncentrat pomidorowy. Doprawić. Zatrzepać mąką. Do sosu dodać klopsy. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 03.09.2011 10:13
fajny obiad
Olaa 31.08.2011 09:11
pycha
Anna138 16.06.2011 21:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak