Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka motylki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 20 dag
jajko 1 szt
żółtka z jaj gotowanych na twardo 6 szt
cukier puder 20 dag
cukier waniliowy 15 g
kokos 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka motylki

Gotowane żóltka z jaj zetrzeć na drobnej tarce. Wszystkie składniki razem posiekać i szybko zawalać ciasto. Rozwałkować na grubość 0,5 cm, wykrawać ciasteczka foremką do babeczek, co drugie przeciąć na pół i piec na złoty kolor.
Po upieczeniu i wystygnięciu, na całym ciasteczku położyć odrobinę konfitury lub kremu, na to włożyć pod kątem 45stopni 2 połówki ciastek. Dekorować według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.11.2012 23:48
przepiękne te Twoje motylki, aż szkoda je jeść
barbara11561 08.08.2012 19:41
przepysznie wyglądają:)
tessinka 19.07.2012 21:56
Ale fajowe motylki :)
Seba 09.07.2012 08:46
pycha
sara1 07.03.2012 11:27
śliczne cudeńka
Iwona51
Iwona51 02.11.2011 11:00
piękne
edyta44 21.09.2011 16:24
smakowicie wyglada
Angelika10 16.09.2011 22:07
Cudne i smaczne ;)
aleksa123 01.09.2011 13:04
śliczne
Smakuj 27.07.2011 13:37
pomysłowe :)
Edyta31 26.07.2011 20:22
koniecznie muszę spróbować :)
kochanyptysiu 25.07.2011 08:08
świetny pomysł
wedith1 06.09.2010 21:34
Śliczne!
Monika193
Monika193 06.08.2010 13:23
super dla dzieci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak