Ciastka motylki

Ciastka motylki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • masło

    20 dag
  • jajko

    1 szt
  • żółtka z jaj gotowanych na twardo

    6 szt
  • cukier puder

    20 dag
  • cukier waniliowy

    15 g
  • kokos

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotowane żóltka z jaj zetrzeć na drobnej tarce. Wszystkie składniki razem posiekać i szybko zawalać ciasto. Rozwałkować na grubość 0,5 cm, wykrawać ciasteczka foremką do babeczek, co drugie przeciąć na pół i piec na złoty kolor.
Po upieczeniu i wystygnięciu, na całym ciasteczku położyć odrobinę konfitury lub kremu, na to włożyć pod kątem 45stopni 2 połówki ciastek. Dekorować według uznania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

14.11.2012 23:48
przepiękne te Twoje motylki, aż szkoda je jeść

barbara11561

08.08.2012 19:41
przepysznie wyglądają:)

tessinka

19.07.2012 21:56
Ale fajowe motylki :)

Seba

09.07.2012 08:46
pycha

sara1

07.03.2012 11:27
śliczne cudeńka

Iwona51

02.11.2011 11:00
piękne

edyta44

21.09.2011 16:24
smakowicie wyglada

Angelika10

16.09.2011 22:07
Cudne i smaczne ;)

aleksa123

01.09.2011 13:04
śliczne

Smakuj

27.07.2011 13:37
pomysłowe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat