Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
masło 0,5 szklanki
bulion 1 szklanka
śmietana 22% 200 ml
cebula 2
Czosnek suszony Prymat
Rozmaryn suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki w śmietanie

Pieczarki gotujemy w wodzie z sola ok 10 minut. Cebule pokrojoną w kostke dusimy w maśle na patelni. Dodajemy pieczarki pokrojone w drobne kostkę i ziele angielskie. Dusimy ok 15 minut. Dodajemy bulion z przyprawami i dusimy ok pół godziny. Na sam koniec dodajemy śmietanę dusząc aż sos zgęstnieje

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna40 19.03.2013 07:03
wyglądają ciekawie :)
Paolcia 18.03.2013 13:56
bardzo apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak