Szaszlyki z ryby

Szaszlyki z ryby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dowolnego gatunku ryby - filety

    60 dag
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • sok z połowy cytryny

  • przyprawa do ryb

    do smaku
  • pieczarki

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybe kroimy na kawalki - taka duza kostke np 4 cm na 4 cm , skrapiamy sokiem z cytryny , troszke solimy i posypujemy przyprawa do ryb , Wstawiamy do lodowki na 1 godz . Papryke tez kroimy w duza kostke jak rybe , cebule kroimy w talarki . Na mokre patyczki na szaszlyka nakladamy na przemian , ryba - papryka , , pieczarka ,cebula itd do wyczerpania skladnikow . Kladziemy na grila ,smarujemy oliwą , przekrecamy szaszlyki aby sie pieknie zrumienily 10 - 15 minut .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

21.12.2012 00:23
oryginalny pomysł;)

madzialena19

08.05.2012 18:53
smaczne szaszłyki

kanu83

12.03.2012 17:12
musze zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat