Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczaczkowe burgery

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 200 g
zioła
sałata 20 g
ser żółty 40 g
camembert 30 g
ogórki konserwowe 1 szt
mieszanka bakalii 25 g
oliwa 15 ml
ciabatta 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczaczkowe burgery

Kroki postępowania

1
Nleży na początku zrobić marynatę. Swoją ulubioną kompozycję ziół wymieszać z oliwą i wodą. Następnie przetrzymać w nich mięso. Bakalie zmiksować lub bardzo drobno pokroić i obtoczyć w nich mięso. Smażyć na małym ogniu.
Krok 1 - Kurczaczkowe burgery foto
2
Kurczaka smażyć na małym ogniu lekko podlewając wodą żeby nie wysechł.
Krok 2 - Kurczaczkowe burgery foto
3
Na upieczonego kurczaka położyć żółty ser i na małym ogniu chwile podsmażyć.
Krok 3 - Kurczaczkowe burgery foto
4
rozkroić bułkę. Wydrążyć środek z górnej części wtedy zmieści się więcej mięsa:) Najpierw posmarować bułkę sosem ( ja użyłam sosu miodowo- musztardowego własnej roboty). następnie na górną część położyć kurczaka na dolną sałatę, camembert i ogórka w occie.

sos musztardowy:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/274902/sos-musztardowo-miodowy-.html
Krok 4 - Kurczaczkowe burgery foto
5
Tak się prezentuje efekt końcowy życzę smacznego i zachęcam do spróbowania, kolokwialnie mówiąc PETARDA;D
Krok 5 - Kurczaczkowe burgery foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gary Michy 17.03.2013 22:07
Nie ma to jak dobry domowy fast food:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak