Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z pomidorem i olejem z pestek dyni

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże pomidory 2
łyżki łuskanych pestek dyni 2-3
sól, pieprz mielony do smaku:
chleb 5 wiejski
olej 2-3 (z pestek dyni)

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z pomidorem i olejem z pestek dyni

Kromki chleba nie mogą być zbyt cienkie, moje miały ok.1,5cm. Przy pomocy pędzelka kuchennego posmarować je lekko olejem słonecznikowy i opiec mocno albo w tosterze albo na blasze w rozgrzanym piekarniku. Pomidory umyć, pokroić w plastry. Pestki dyni podprażyć na suchej patelni przez kilka chwil aż zaczną puchnąć i \"strzelać\". Na opieczonych kromkach układać pomidory, oprószyć solą, świeżo mielonym pieprzem. Posypać pestkami dyni i skropić olejem z pestek dyni. Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 27.05.2011 17:41
Szybkie,proste i smaczne!
Ewa104 28.07.2010 12:44
Pyszne!
agnieszka189 28.07.2010 10:36
zrobię coś podobnego bo bardzo smakowicie to wygląda
anja3107 23.07.2010 14:59
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak