Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt podstawowy - baza do ciast

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
mąka ziemniaczana 1/3 szklanki
mąka pszenna 1 i 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt podstawowy - baza do ciast

Kroki postępowania

1
na początek przygotowujemy składniki, maki i proszek przesiewamy, żółtka oddzielamy od białek
Krok 1 - Biszkopt podstawowy - baza do ciast foto
2
następnie białka ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce cukru i jednym żółtku dalej ubijając, na koniec dodajemy mąki z proszkiem i dokładnie mieszamy
Krok 2 - Biszkopt podstawowy - baza do ciast foto
3
formę smarujemy tłuszczem, posypujemy tarta bułka i wylewamy ciasto
Krok 3 - Biszkopt podstawowy - baza do ciast foto
4
Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut do suchego patyczka.
Krok 4 - Biszkopt podstawowy - baza do ciast foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 08.02.2014 18:59
Duży urósł ! potem przełożyć kremem i mniam mniam.
mysza75 17.03.2013 12:28
Puszysty, pięknie wyrośnięty :-)
Alex_M 17.03.2013 10:38
domowy biszkopcik najlepszy!!
Konczi 17.03.2013 06:53
:) lola zapraszam na dopełnienie tego biszkopta ... jeszcze połowa została ... za chwilkę wrzucę mojego królewca z owego biszkoptu :)
LoLa 17.03.2013 06:19
no superowo ciekawe do jakiego to ciasta:)
Kasia21 16.03.2013 21:22
super, na pewno wykorzystam do ciast.
babajaga1969 16.03.2013 21:14
pięknie upieczony
Aannkaa82 16.03.2013 21:06
Taki biszkopcik to je lubię nawet solo. A jak jeszcze jest do niego jakiś fajny krem to juz jest super.
PaniMISIOWA 16.03.2013 20:54
ładnie wyrósł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak