Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa jarzynowa z kurczakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udźce z kurczaka 4 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
cebula czerwona 2 sztuki
Kucharek SMAK WIOSNY 1 łyżka
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa jarzynowa z kurczakiem

Udźce z kurczaka pozbawiamy kości, skóry i smażymy z obu stron na złoto, na niewielkiej ilości oliwy. Obieramy marchewkę i pietruszkę, a następnie kroimy w talarki. Por i cukinie również na plasterki, cebulę w piórka. Cukinii nie trzeba obierać. Obsmażone mięso przekładamy do większego naczynia. Na tej samej patelni wszystkie warzywa zrumienić. Następnie przełożyć do mięsa, zalać wodą i dodać przyprawę. Gotować ok. godzinę. Gotową zupę można posypać świeżym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 16.03.2013 16:41
świetna zupa :)
Pusia 16.03.2013 16:35
bardzo lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak