Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z brzoskwinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 25 dag
mąka 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
sól
budyń śmietankowy 1 szt
margaryna 12 dag
mleko 500 ml
brzoskwinie 1 puszka
galaretka brzoskwiniowa 2 szt
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Z brzoskwinią

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy z cukrem i szczypta soli na sztywną pianę, dodajemy żółtka. wsypujemy mąkę z proszkiem, dokładnie mieszamy
Krok 1 - Z brzoskwinią foto
2
Ciasto przekładamy do blachy, pieczemy ok. 30 min w temperaturze 180C.Studzimy
Krok 2 - Z brzoskwinią foto
3
Budyń z 1 łyżką mąki mieszamy z 1/2 szkl mleka.Reszte mleka zagotowujemy z 6 łyżkami cukru i margaryną. Wlewamy budyń gotujemy, mieszamy aż masa zgęstnieje.Gorącą wykładamy na biszkopt.
Krok 3 - Z brzoskwinią foto
4
Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wody.Brzoskwinie osączamy, kroimy w mniejsze cząstki. Układamy na cieście.
Krok 4 - Z brzoskwinią foto
5
Zalewamy tężejącą galaretką. Gdy zastygnie dekorujemy startą czekoladą. Schładzamy.
Smacznego!
Krok 5 - Z brzoskwinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 15.10.2013 18:04
same smakołyki...
ppaulina 04.07.2013 21:02
świetne ciacho
Kasia36 03.04.2013 20:54
fajne ciastko
Bernadeta1 19.03.2013 19:39
smaczne ciasto
Megg 16.03.2013 17:05
pyszne ciacho!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak