zupa z zielonego groszku

zupa z zielonego groszku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielony groszek

    duża puszka
  • rosół lub wywar z warzyw

    1,5 litra
  • masło

    łyżka
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • sól, pieprz, cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groszek odcedzić. Odłożyć 2-3 łyżki, resztę przetrzeć przez sito lub zmiksować. Do gorącego rosołu (lub wywary z warzyw) wrzucić zmiksowany i cały groszek, dodać masło, śmietanę i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z grzankami lub słonymi paluszkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiktor188

25.09.2010 11:11
polecam ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat