Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z zielonego groszku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielony groszek duża puszka
rosół lub wywar z warzyw 1,5 litra
masło łyżka
śmietana 1/2 szklanki
sól, pieprz, cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z zielonego groszku

Groszek odcedzić. Odłożyć 2-3 łyżki, resztę przetrzeć przez sito lub zmiksować. Do gorącego rosołu (lub wywary z warzyw) wrzucić zmiksowany i cały groszek, dodać masło, śmietanę i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z grzankami lub słonymi paluszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiktor188 25.09.2010 11:11
polecam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak