ptasie mleczko

ptasie mleczko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żelatyna

    2 czubate łyżeczki
  • woda

  • białka

    4
  • cukier

    2 szklanki
  • sok z cytryny

    odrobina
  • zapach

  • galaretka

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Dodać zapach i odrobinę soku cytrynowego. Wymieszać z żelatyną i przelać na płaską blaszkę. Wstawić do lodówki. Kiedy dobrze wystygnie, polać przestudzoną galaretką. Robimy ją wg przepisu na opakowaniu, z tym że dodajemy mniej wody. Kiedy galaretki brak, można ją przygotować z żelatyny i owocowego syropu. Galaretką polewamy naszą masę i ponownie studzimy w lodówce. Kiedy wszystko dobrze zastygnie, kroimy w niewielkie kostki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka/picola

24.06.2011 12:09
fajny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat