Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko w proszku 1 paczka
herbatniki 1/4 kg
masło 1 kostka
cukier 1 szklanka
kakao 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: blok czekoladowy

W dużym garnku wymieszać całą paczkę mleka w proszku z pokruszonymi herbatnikami. W małym garnku zagotować masło z cukrem i kakao. Kiedy tę masę dokładni rozprowadzimy i rozpuścimy, wlewamy ją do mleka z herbatnikami i znów bardzo dokładnie mieszamy. Czekoladowe tabliczki z tej masy można przygotować wykładając małe półmiski folią. Kiedy je ulepimy, wyjmujemy folię wypełnioną masą czekoladową i dokładnie owijamy. Przechowujemy w zimnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 28.09.2011 07:54
pychotka
kriso 06.04.2011 15:52
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak