Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolką, ziemniakami i parówką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 30 dag
marchewka 1 szt
fasolka szparagowa 15 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pomidor 2 szt
papryka 1/2 szt
cebula 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
ser żółty 5-6 dag
śmietanka 2 łyżki
parówki cienkie 2-3 szt
olej 1 łyżka
sos sojowy do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
tymianek 1/2 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolką, ziemniakami i parówką

Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w kostkę, włożyć o garnka, wlać 1,5 l wody, dodać kostkę rosołową, liść laurowy i gotować około 10 minut. Następnie wsypać oczyszczoną i umytą fasolkę szparagową, gotować następne 10 minut. Na rozgrzanym oleju podsmażyć posiekaną cebulę, paprykę i pokrojone pomidory, połączyć z zupą, dodać pokrojoną parówkę i gotować do miękkości. Pod koniec wsypać starty ser, posiekany tymianek, pietruszkę, dodać śmietankę, przyprawić do smaku solą pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 29.09.2013 14:09
bardzo lubie takie zupki
Iwusia 09.04.2013 22:48
chętnie zjadłabym taką zupkę
olkaaa 16.03.2013 13:39
jeszcze takiej nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak