Sos mięsny

Sos mięsny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • mąka

    do mięsa
  • ogórek kiszony

    1/2 słoiczka
  • czosnek

    4 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • olej

    do miesa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso płuczemy, kroimy w kostkę. Oprószamy mąką. Wkładamy do woka z rozgrzanym tłuszczem i posiekaną w kostkę 1 cebulą.Podsmażamy, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy ziele, liść laurowy, wyciśnięty czosnek. Podlewamy przegotowaną wodą, powyżej wysokości mięsa. Nadal od czasu do czasu mieszamy. Doprawiamy do smaku. 1 łyżkę mąki łączymy z koncentratem pomidorowym, wlewamy trochę naszego wywaru mięsnego, wlewamy ciągle mieszając, zagęszczając sos. Dodajemy pokrojonego ogórka kiszonego, mieszamy. Chwilę jeszcze gotujemy. Możemy podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

miki47

15.03.2013 16:42
bardzo smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat