Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe klopsiki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 30 dag.
czosnek 4 ząbki
smalec do smażenia
bułka czerstwa 1 szt.
jajko 1 szt.
sól do smaku
mleko do namoczenia bułki
kostka rosołowa 1 szt.
cebula 1 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe klopsiki

Bułkę namoczyłem w mleku.Cebulę pokroiłem w kostkę,zeszkliłem na smalcu.Wraz z odciśniętą bułką i jajkiem dodałem do mięsa.Wymieszałem.Dodałem przeciśniety przez praskę czosnek oraz przyprawy.Wyrobiłem.Uformowałem kulki(wyszło mi 7 kulek).Gotowałem we wrzącej wodzie z dodatkiem kostki.Podałem z ziemniakami z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.07.2013 09:50
fajne klopsiki!
TEtalicha 02.06.2013 19:01
mam na nie ochote
fotoviderek 29.03.2013 09:14
Moje smaki. Pycha :)
miki47 15.03.2013 16:42
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak