Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne kanapeczki z serkiem i kaparami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 1/2 szt
jajko 1 szt
serek topiony 1 szt
kapary 2 łyżki
nitki chili
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sz
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne kanapeczki z serkiem i kaparami

Do mięsa mielonego dodajemy jajko ,sól ,pieprz do smaku. Wyrabiamy mięso. Dodajemy wyciśnięty czosnek i starta na tarce małe oczka cebule. Mieszamy . Formujemy kotleciki i smażymy na patelni grillowej.
Po usmażeniu studzimy kotleciki i przekrawamy jak bułkę. Smarujemy serkiem topiony. Ozdabiamy kaparami i nitkami chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia-gotuje.pl 15.03.2013 17:24
pomysłowe danie :) niteczki z chili super wykańczają to danie :)
Anna133 15.03.2013 16:09
fajne te nitki
migotka28 15.03.2013 12:41
świetnie się prezentuje z tymi niteczkami
Rafał3 15.03.2013 10:34
wygląda wyśmienicie
Boska_Agatka 15.03.2013 10:26
smakowite polecam
Marta1986 15.03.2013 10:22
bardzo smaczne
wiola333 15.03.2013 10:09
bardzo smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak