Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone pierożki z ricottą i suszonymi pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 225 g
sól 1/2 łyżeczki
woda letnia 90 ml
olej 2-3 łyżki
pomidory suszone Smak 6 szt
cebula czerwona 1 szt
olej do smażenia
ricotta 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone pierożki z ricottą i suszonymi pomidorami

Do mąki dodać 2-3 łyżki oleju ,pół łyżeczki soli oraz wodę dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto,odstawić.Cebule i suszone pomidory drobno pokroić ,dodać do ricotty i dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą ziołową.Ciasto rozwałkować i wyciąć szklanką koła.W dłoniach jeszcze każde wycięte koło rozplaszczyć, nakładać odrobinę farszu i dobrze skleić. Pierożki smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 12.02.2014 15:17
swietne pierozki
IlonaAlbertos 12.01.2014 17:44
Smakowicie wyglądają.
caralajna 15.07.2013 07:15
pyszne :)
Alex_M 18.03.2013 10:13
swietny pomysl!
Karolcia12 14.03.2013 23:07
super smaczne
Katarzyna40 14.03.2013 22:21
oo ciekawie :)
Adam/ZUB3R 14.03.2013 22:15
wyglądają smacznie
Andysz 14.03.2013 22:10
rewelacyjne.......
wlicka 14.03.2013 22:09
mniam mniam...
Betka 14.03.2013 22:04
mmmm smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak