Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny obiadek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 30 dkg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny obiadek

Schab myjemy i osuszamy. Kroimy cienkie kotleciki, rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą oraz pieprzem. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Na talerz wykładamy ziemniaki, kotlet oraz surówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 18.02.2014 09:48
Tradycyjnie smaczny :)
Margo1 25.09.2013 10:46
może dzisiaj taki zrobię
pajbek 04.08.2013 07:32
Tradycyjny zawsze smaczny :-)
adelajda 01.07.2013 16:33
smaczny ten obiadek
czekoladka_m 28.06.2013 18:42
Ale bym zjadła takiego zwykłego schabowego z dodatkami:)
olkaaa 25.06.2013 09:29
już dawno nie jadłam
pestka 20.06.2013 14:10
lubię takie obiadki
alaaa 13.06.2013 21:07
konkretny i smaczny obiad
cooleczka 25.04.2013 21:17
tradycyjnie smaczny :)
Joanna23 02.04.2013 09:35
pyszny obiadek bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak