Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki faszerowane dla Bożenki ( jarskie ):

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 cebule ( użyłam cukrowe ),1/2 szklanki pokrojonego koperku
2 płaskie łyżki masła
Bulion grzybowy 2 kostki
sos chili 2 łyżki
olej 4 łyżki
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
ser żółty 4 plastry
papryka 8 szt. (różnokolorowe)
pieczarki 1/2 kg
makaron ryżowy 1 paczka (typu: tagliatelle)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane dla Bożenki ( jarskie ):

Z papryk ściąć wierzchy, usunąć gniazda nasienne .
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na złoto pokrojoną drobno cebulę .Dodać pokrojone pieczarki i smażyć na rumiano . Posypać rozkruszonymi mini kostkami czosnkowymi . Dodać Sos chili .
Makaron pokruszyć i zalać wrzątkiem , wrzucić kostki grzybowe. Przykryć i zostawić na 10 minut. Odcedzić . pokroić i wymieszać z farszem . Dodać jajko i bułkę tartą , pokrojony ser . Dobrze wyrobić masę , doprawić pieprzem mielonym .
Napełnić papryki. Ułożyć w natłuszczonym szkle żaroodpornym. Przykryć . Wstawić do zimnego piekarnika , nastawić temperaturę na 180 * C i piec 30 minut.
Podawać z sosem np pomidorowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 18.02.2012 17:09
super
Mariposas 14.11.2011 20:18
super danie na kolację
miki47 08.03.2011 20:15
super
goofy9 14.10.2010 19:22
super przepis i pomysł, rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak