Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone śledzie na puree z selera

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 2 szt
masło 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz biały mielony Prymat
śledzie 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone śledzie na puree z selera

Śledzie myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności i odcinamy głowy. Myjemy osuszamy solimy i pieczemy w piekarniku ok 20 min. Seler myjemy obieramy i ścieramy na tarce. Podsmażamy seler na masełku zalewamy wrzątkiem z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gdy seler jest miękki miksujemy go na puree. Pure dajemy na talerz na nim układamy upieczone śledzie. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 14.03.2013 11:19
bardzo smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak