Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka z kurczaka na budyniu brokułowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt
brokuły 1/2 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżka
sól do smaku
papryka mielona do smaku
czosnek 1 ząbek
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka z kurczaka na budyniu brokułowym

Udka umyć, obrać ze skóry. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Włożyć do naczynia żaroodpornego z przykryciem na 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Brokuły umyć i podzielić na małe części. Włożyć do garnka i zalać wodą, tyle żeby były przykryte. Ugotować i zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać przeciśnięty czosnek.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 1/4 szklanki wody i wlać do gorących brokułów. Zagotować i odstawić.
Udka podawać na budyniu brokułowym. Można podawać z sosem pieczeniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 04.07.2013 09:10
ciekawy przepis
kate.500 15.04.2013 07:55
moje smaki
gosia56 18.03.2013 19:19
napewno pyszne
Bernadeta1 15.03.2013 23:47
bardzo ciekawy przepis
Katarzyna54 14.03.2013 13:57
ciekawy przepis do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak