Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe pulpety ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
pietruszka 1 szt.
cebula 1 szt.
jajko 1 szt.
mąka żytnia 1 szkl.
suszone śliwki 1 woreczek
sól, pieprz
marchew 1 szt.
indyk 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe pulpety ze śliwkami

Ryż ugotować zgodnie z przepisem, podanym na opakowaniu. Mięso zmielić, dodać marchewkę, pietruszkę i cebulę startą na tarce. Przyprawić do smaku. Wbić jajko i dodać mąkę i formować kuleczki, wkładając do środka śliwkę. Otoczyć w mące, gotować we wrzątku z kostką rosołową ok. 20 min. Podawać z ryżem i surówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 08.01.2012 12:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak