Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby słodko-kwaśne

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kg
pieprz
sól
mąka
Zalewa:
woda 1 litr
ocet 10 % 1/2 szklanki
cukier 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
cebula 2 szt
marchew 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby słodko-kwaśne

Ryby rozmrozić, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Następnie panierować w mące i usmażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Wodę zagotować z octem, cukrem i kucharkiem. dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Gotować 5 min . Następnie dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę. Zdjąć z ognia, ostudzić. Zimne ryby ułożyć luźno w słoiku zalać zalewą wraz z marchewką i cebulą. Odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 dni.Tą zalewą możemy zalewać również całe ryby podzielone na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 29.11.2013 11:45
Podoba mi sie ten przepis - ryby wyglądaja bardzo smakowicie.
m1monika 07.10.2013 14:15
lubię rybki :-)
Wacław 07.09.2013 10:30
cos dobrego dla mojej żony ;-)
misia53 15.03.2013 00:34
Uwielbiam takie rybki
Marta17 14.03.2013 14:26
dobra rybka nie jest zła, a rybki lubią pływać;)
-Natka- 13.03.2013 22:49
Bardzo lubię taką rybkę, wspaniale się sprawdza jako zakąska do alkoholu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak