Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona wątróbka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 1-2 płaty
mąka do obtoczenia
woda do smaku
cebula 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona wątróbka

Kroki postępowania

1
Wątróbkę płukamy i kroimy w mniejsze paski. Następnie obtaczmy w mące z obu stron.
Krok 1 - Duszona wątróbka foto
2
Obtoczoną wątrobę podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 2 - Duszona wątróbka foto
3
Następnie podsmażoną wątróbkę przekładamy do garnka a na patelni i tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę.
Krok 3 - Duszona wątróbka foto
4
Podsmażoną cebulę dodajemy do wątróbki , wszystko podlewamy wodą tak aby cała wątróbka była zajęta. Dusimy na małym ogniu około 10-15 minut.
Krok 4 - Duszona wątróbka foto
5
Gotową wątróbkę podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego !
Krok 5 - Duszona wątróbka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 15.05.2013 21:00
ja bardzo lubię wątróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak