Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki do barszczu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
margaryna 1 szt
cukier 4 łyżki
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
kminek do posypania
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki do barszczu

Z podanych składników zarobić ciasto, uformować paluszki, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem.
Układać na posmarowanej tłuszczem blasze z nie dużymi odstępami. Piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 24.05.2014 08:14
idealne do barszczyku
barcie 14.12.2013 22:08
uwielbiam je
fotoviderek 09.12.2013 07:23
Musiały być pyszne :)
gibli 29.10.2013 08:19
lubię takie dodatki:)
Bernadeta1 15.09.2013 09:28
rewelacyjne takie paluszki
Papryczka 22.07.2013 14:19
super do barszczu i nie tylko
IZABELA29 11.05.2013 10:57
doskonały dodatek
caralajna 03.04.2013 08:17
ładne wyszły, pasują do innych zup także
adelajda 13.03.2013 17:19
lubię barszczyk z paluchami !
IwonaDD 13.03.2013 14:44
wyglądają znakomicie
iziona 13.03.2013 13:57
Wygląda bardzo apetycznie nawet z kminkiem którego nie lubię :)
Zdzisław 13.03.2013 13:45
wyglądają smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak