Mazurek na cieście francuskim :

Mazurek na cieście francuskim :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,1 puszka mieszanki tropikalnych owoców,3 czekolady mleczne

  • bakalie

  • wiórki kokosowe

  • skórka z pomarańczy

  • lukier

  • żółtko jaja

    1 szt.
  • dekoracja

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozmrozić ciasto francuskie. Ciasto przyciąć na taki kształt jaki chcemy mieć ( prostokąt , koło ) .Z reszty ciasta uformować ozdobne brzegi. Posmarować rozmąconym żółtkiem , wyłożyć na blachę na papierze do pieczenia i piec ok. 30 minut w temperaturze 210 stopni. Wyjąć ciasto i ostudzić . Owoce odsączyć dobrze z zalewy i rozdrobnić .Roztopić czekolady ( na parze lub w kąpieli wodnej ) ,1/3 część masy czekoladowej wylać na środek ciasta , rozsmarować i poczekać aż zastygnie . Wyłożyć na ciasto owoce .Owoce polać resztą czekolady . Na czekoladę wylać ozdobnie lukier. Ozdobić bakaliami ( rodzynki , orzechy, skórka pomarańczowa ).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ana00

21.07.2013 19:54
musi być smaczne

Jastinka

21.04.2011 09:00
świetne

Monika193

03.02.2011 21:27
oj ale kusisz

Jolanta40

23.11.2010 21:15
bardzo apetyczny

goofy9

10.10.2010 10:45
wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat