Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem grzybowy wg Buni :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 małe udko z kurczaka ,15 dag pieczarek
3 łyżki masła,1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18 %
3/4 l wody,sól,pieprz mielony,2 łyżki pokrojonego koperku
Bulion grzybowy 1 kostka
borowiki 10 kapeluszy

Przepis i sposób przygotowania na: Krem grzybowy wg Buni :

Suszone grzyby namoczyć , ugotować ( ok 40 minut na małym gazie - woda zgotuje się do 1/2 litra ) .Wyjąć mięso i grzyby . Pokroić grzyby ( 2 kapelusze zostawić do farszu do krokietów lub pasztecików ).Do wywaru dodać kostkę bulionową i podsmażone na maśle na rumiano pokrojone w plasterki pieczarki ( odłożyć kilka usmażonych plastrów do dekoracji i trochę do farszu ) i zagotować. Zmiksować zupę na krem . Dolać śmietankę .
Podawać posypaną koperkiem i plasterkami smażonych pieczarek .Do zupy można podać krokiety lub paszteciki z farszem mięsno- grzybowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 19.06.2011 22:22
mniam
PaniMISIOWA 27.09.2010 08:55
Uwielbiam kremy z grzybów!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak