Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe pierożki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
szpinak mrożony 450 g
cebula 1
ząbki czosnku 3
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
oliwa
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe pierożki

Kroki postępowania

1
Szpinak rozmrozić w rondelku. Na patelnię wlać trochę oliwy i smażyć posiekaną cebulę, dodać szpinak i zmiażdżony czosnek, Doprawić solą i pieprzem oraz Kucharkiem.
Krok 1 - Szpinakowe pierożki foto
2
Ciasto francuskie rozwałkować i podzielić na kwadraty. Na każdy umieścić niewielką ilość szpinaku. Zlepić rogi i docisnąć widelcem. każdy posmarować roztrzepanym jajkiem.
Krok 2 - Szpinakowe pierożki foto
3
Piec w piekarniku w 180 st. C 15 min.
Krok 3 - Szpinakowe pierożki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.07.2013 07:11
ładne pierożki
EWI 25.04.2013 10:16
muszę takie zrobić
tessinka 13.03.2013 15:43
moje smaki... z chęcią bym zjadła
gosia56 13.03.2013 14:12
napewno pyszne chociaz bardzo proste
babajaga1969 13.03.2013 11:57
smaczne rożki :)
noninka77 13.03.2013 10:05
super.....muszę spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak