Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty z kurkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Średnia główka młodej kapusty 1
marchew wg uznania
pietruszka wraz z natką wg uznania
młody por 1 szt
papryki (czerwona lub żółta wg uznania) 2 szt
kiełbasa 15 dag
wędzony boczek 15 dag
mięso z łopatki 15 dag
olej do smażenia
kurki ok 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty z kurkami

Na rozgrzany olej wrzucić posiekany por, lekko przesmażyć, następnie dodać pokrojoną w paseczki paprykę, następnie mięso, boczek i kiełbasę i jeszcze chwilkę smażyć. W garnku zagotować wodę i wrzucić do niej posiekaną kapustę i warzywa, a gdy zaczną się gotować dodać przesmażone: por, paprykę, kiełbasę, boczek i mięso. Następnie przesmażyć krótko kurki i dodać do garnka. Dodać przyprawy (wg uznania) i gotować ok 2-3 godz.
Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
można też zamrozić po uprzednim wystudzeniu.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 24.07.2010 13:38
wygląd wyglądem, ale ten smaczek!
spaghetka 22.07.2010 22:19
Kurki wyglądają w niej super fajnie :)
SmacznaPyza 22.07.2010 08:05
kapusta z grzybkami?! super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak