Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki drożdżowe z farszem mięsno-grzybowym :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1/2 płata gotowego - schłodzonego ciasta drożdżowego ( używam Henglein )
mięso z małego udka kurczaka ugotowanego w zupie
2 kapelusze borowików suszonych ugotowane w zupie
2 łyżki usmażonych na maśle pieczarek
cebula 1 szt. mała, podsmażona na oleju
olej 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki drożdżowe z farszem mięsno-grzybowym :

Ciasto rozwinąć ( użyłam połówkę ).Mięso obrane ze skórek i kości , grzyby , cebulkę zmielić lub rozdrobnić w malakserze . Doprawić do smaku. Rozłożyć farsz na cieście i zwinąć w rolkę. Pokroić nożem na 8 kawałków . Ułożyć na papierze do pieczenia. Posmarować po wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Wstawić do piekarnika. Nastawić na 180 * C i piec ok 25 minut aż się zrobią złote. Wyjąć - lekko przestudzić i podawać jako dodatek do czystych ( lub kremowych ) zup.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 15.06.2012 22:48
pyszne
madi356 26.11.2011 21:06
oj jakbym zjadła :) mniam
Sylwia56
Sylwia56 30.08.2011 16:31
ale pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak