Marmurkowe jajka wg Buni :

Marmurkowe jajka wg Buni :

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 6 łyżeczek dobrej herbaty liściastej ( użyłam Five o \"clock ),2 łyżeczki suszonej Trawy cytrynowej ( rozdrobnionej )

  • 1 łyżeczka kurkumy,1 łyżka soku z cytryny,kilka ziaren pieprzu ziarnistego ( dałam 6 )

  • 3 łyżeczki ciemnego sosu sojowego,1/2 litra wrzątku,6 jajek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować jajka na twardo. Ostudzić. Obtłuc skorupki tak by potworzyły się nich luki .
Zaparzyć zmieszaną z trawą cytrynową herbatę. Dodać sos sojowy, pieprz ziarnisty, kurkumę , sok z cytryny .
Jajka włożyć w gorący wywar , zostawić do ostygnięcia - wstawić do lodówki na 3 doby .
Wyjąć, obrać .Podawać jako aromatyczną przekąskę .

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

18.03.2016 16:46
fajnie to wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat