Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowy omlet z pieczarkami i cebulką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczypiorku 1 pęczek
natki pietruszki 1 pęczek
koperku 1 pęczek
cebuli 1 szt.
jajek 6 szt.
masła 1 łyżka
pieczarek 15 dag
mleko 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowy omlet z pieczarkami i cebulką

Jajka ubić z mlekiem, przyprawić do smaku solą i białym pieprzem. Pieczarki obgotować w wodzie z dodatkiem soli i pieprzu. Ostudzić, pokroić w drobniutką kostkę. Cebulę przecisnąć przez praskę. Natkę pietruszki, koperek, i szczypiorek drobno posiekać. Połowę ziół, pieczarki i cebulę dodać do roztrzepanych jajek. Na patelni rozpuścić masło, wylać masę jajeczną i smażyć omlet. Po około 3-4 minutach, kiedy masa się zetnie na spodzie, a na wierzchu pozostanie półpłynna, dodać pozostałe zioła i złożyć omlet na pół, chowając w środku zioła. Podsmażać jeszcze chwilę i podawać gorący.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rafalanka 10.09.2011 11:02
musi być dobry
bernadetta2 01.08.2011 14:55
ciekawe
Nina7 13.05.2011 10:37
może być smaczny
Jolanta40 10.02.2011 10:31
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak