Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z dodatkami:)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż biały 1 torebka
ryż brązowy 1 torebka
marchew 1
cebula 1
pieczarki 40 dag
ser żółty 2 plastry
sól, pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z dodatkami:)

Ryż ugotować do miękkości (brązowy trzeba dłużej gotować)
Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebule pokroić w drobną kostkę, przyprawić, podsmażyć na maśle, pieczarki zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), przyprawić, poddusić na maśle. Do miseczek układamy, biały ryz, marchew, pieczarki, plaster sera, brązowy ryż (mi wyszły 4 porcje), przed podaniem włożyć do mikrofali lub rozgrzanego piekarnika, podgrzać (aby ser się lekko stopił).
Podawać z mięsem. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 01.10.2012 20:14
bardzo tak lubię :)
Mysiunia 01.10.2012 20:14
bardzo tak lubię :)
Magdalena80 25.11.2011 22:58
fajny dodatek w formie dekoracji
Kate131 30.09.2011 07:54
pyszne
Anna146 29.08.2011 19:07
wygląda super
Agnik 23.08.2011 21:09
mniam
oliwkowa
oliwkowa 17.04.2011 13:46
uwielbiam to :D
Jastinka 21.02.2011 09:37
ciekawe
buksiak12 26.08.2010 15:52
interesujące
Dorota71 26.08.2010 15:24
z chęcią wypróbuję ten przepis
Emilia22 26.08.2010 14:59
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak