Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
cebula 1 sztuka
ser żółty 20 dag
jajko 2 sztuki
śmietana 18-procentowa 100 mililitrów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana

Ziemniaki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z ziemniakami, jajka roztrzepać, wymieszać ze śmietanką.

Do naczynia żaroodpornego układamy połowę ziemniaków, przyprawiamy, posypujemy starym serem, polewamy połową masy jajecznej, układamy resztę ziemniaków, przyprawiamy, polewamy masa jajeczną. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180° przez ok. 40-45 minut. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 06.08.2011 15:30
uwielbiam, ale z serem jeszcze nie testowałem :)
banditka 16.03.2011 09:12
moze dzis wyprobuje, mialam robic zwykla bake ale nowosci kulinarne sa fajne :)
Koper 25.11.2010 20:34
Prezentuje się rewelacyjnie :)
ZEWA 07.10.2010 16:57
Nie trudne do zrobienia i smaczne
misia53 06.10.2010 21:15
Lubię zapiekanki
Kate131 13.09.2010 07:03
apetyczna
wedith1 04.09.2010 19:40
tak, ziemniaki surowe:)
Aida 03.09.2010 08:55
coś pięknego i niedrogo :) rozumiem że ziemniaczki mają być surowe?
agnieszka189 21.07.2010 14:10
szałowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak