Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto fasolkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywnego rosołu z kostki 1,50 L
mrożonej fasolki szparagowej 1 paczka
żółtko jajek 4 szt
cebuli dużej 1/2 szt
masła 4 dag
śmietany 4 łyżki
starty ser
sól
pieprz
ryż 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto fasolkowe

Cebulę podsmażyć, fasolę lekko rozmrozić i dodać do cebuli. Dusić kilka minut, dodać ryż, a gdy wchłonie on cały tłuszcz, dolewać powoli wrzący rosół. Na koniec dodać śmietanę i starty ser. Gotowe risotto dzielić na porcje i na środek każdej wbić jedno żółtko

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak