Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
sól 2 łyżeczki
kapusta pekińska 30 dag
pierś z kurczaka 40 dag
kukurydza 1/3 puszki
ogórek konserwowy 1/2 słoika
papryka konserwowa 1/3 słoika
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
woda 2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi

Kroki postępowania

1
Na stolnice wysypujemy mąke 2/3 , dodajemy wodę, ale nie wrzącą ,rzecz jasna. Ugniatamy ciasto, dodajemy powoli resztę mąki i sól. Wyrabiamy ciasto. dzielimy na czescie, za pomoca wałka rozwałkowywujemy i
Krok 1 - pierogi foto
2
wykrajamy kubeczkiem kólka.
Krok 2 - pierogi foto
3
kapustę płuczemy, drobno siekamy, pierś podsmażamy na patelni z olejem. Ddajemy do kapusty, dodajemy pokrojonego ogórka i paprykę. Dodajemy kukurydze, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami.
Krok 3 - pierogi foto
4
wykładamy farsz na każde kołko, ja zrobiłam trochę grubsze kólka, aby lepiej się sklejało pierogi. Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie, wyjmujemy ok 3 minuty po wypłynięciu na wierzch. Najlepsze odsmażone, polane ketchupem
Krok 4 - pierogi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 12.03.2013 15:41
ale super pomysł!
Bogumiła
Bogumiła 11.03.2013 14:18
ale super wyglądają
kamyk 11.03.2013 14:12
pierożki pierwsza klasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak