Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki nadziewane szpinakiem

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
pomarańcza 1/2 sztuki
szpinak mrożony 20 dkg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
sałata 2 liście
ogórek zielony 3 plastry
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
pomidorki koktajlowe 4 sztuk
brukselka 20 dkg
masło 1 łyżka
ser lazur 3 dkg
sól 1 do smaku
piperz 1 do smaku
kopytka
mąka wrocławska 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
sól 1 do smaku
ziemniaki 1/2 kg
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej z bazylią 6 z dodatkiem bazyli

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki nadziewane szpinakiem

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka rozcinam, rozbijam solę i pieprzę. Na rozgrzanej patelni na olej przesmażam pokrojoną cebulkę i ząbek czosnku. Dodaje szpinak mrożony i dalej przesmażam. Doprawiam solą i pieprzem.
Krok 1 - Drobiowe roladki nadziewane szpinakiem foto
2
Farsz szpinakowy nakładam na pierś rozbitą zwijam, obtaczam w jajku i bułce tartej.
Krok 2 - Drobiowe roladki nadziewane szpinakiem foto
3
Smażę na patelni na oleju. Brukselkę gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam i polewam bułką tartą zrobioną z 1 łyżki masła i 1 łyżki bułki. Sałatę myję, osuszam strzępię układam na talerzu, dodaję cząstki pomarańczy, plastry ogórka i kawałki sera lazur. Ziemniaki obieram, gotuję i odcedzam z wody. Jak ostygną blenderuje je dodaje jajko, sól, mąkę, koperek. Formuje wałek ciasta i odcinam szagówki. Gotuję je w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju kujawskiego. Dzięki niemu kopytka nie skleją się Podaję z roladą ze szpinakiem.
Krok 3 - Drobiowe roladki nadziewane szpinakiem foto
4
Talerz dekoruję pomidorkami koktajlowymi.
Krok 4 - Drobiowe roladki nadziewane szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 01.03.2017 11:19
smaczne danie
Aleksandra/Olcia 11.03.2014 08:51
pięknie podane
Kuchenka 02.03.2014 15:52
fantastyczne
WILKOR 01.02.2014 17:46
coś takiego szukałem :)
Rycerz
Rycerz 29.12.2013 14:29
WOW, niezła potrawa!
marcia7 21.11.2013 16:18
ekstra niespodzianka na obiadek
Adamorek 18.11.2013 16:49
świetnie są nadziane
Malgorzata549 11.08.2013 11:28
ciekawe danie :)
Kuchareczka2 07.08.2013 20:04
same pyszności
Monika-twin 13.05.2013 17:08
Pyszne roladki, na pewno!
LoLa 16.03.2013 08:23
super pomysł na pewno wypróbuje
Alex_M 15.03.2013 16:58
pyszna sa takie roladki
matesko 14.03.2013 11:08
fajny przepis
Dorota37 13.03.2013 12:03
Fajne nadzienie. Wyglądają smacznie :-_)
MAR3STA 12.03.2013 22:12
bardzo apetyczne
Poison1988 11.03.2013 18:24
ale pysznie podane :) mniam, mniam :)
noninka77 11.03.2013 17:26
pysznie wyglądają
migotka28 11.03.2013 17:17
za brukselka nie przepadam ale reszta pycha:)
kala9287 11.03.2013 17:17
muszę ich spróbować
ONY_za_kare 11.03.2013 16:19
Super! takie jak lubię. Ślicznie Ci wyszły!
Mysiunia 11.03.2013 15:55
Moje ulubione połączenie :)
ao_12 11.03.2013 15:22
Ja też jeszcze nie robiłam ze szpinakiem.Na pewno są smaczne.
gosia56 11.03.2013 14:16
jeszcze nie robiłam ze szpinakiem ale napewno pycha
kamyk 11.03.2013 14:16
ale one smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak