Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem dyniowo-imbirowy mocno rozgrzewający

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 200 gram
imbir 6 cm
chilli
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem dyniowo-imbirowy mocno rozgrzewający

Na oliwie podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę oraz pokrojony imbir - ok. 5 min, aż cebula będzie szklista.Doprawić chili. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę oraz dynię i podsmażać kolejne 5 min. Dolać wodę i calość gotować ok. 10 min. Zmiksować. Krem dyniowo-imbirowy można podować z kaszą jaglaną lub jogurtem. Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 11.03.2013 07:44
dyniową uwielbiam, z reguły robię ja z curry, ale imbir to też wspaniały pomysł
Zosia1 10.03.2013 21:57
idealny na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak