Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piankowy torcik BIEDRONKA

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 3 blaty
galaretka 1 opakowanie
serek homogenizowany 150 g
galaretka 1 opakowanie
ponadto :
delicje 7 sztuk
galaretka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Piankowy torcik BIEDRONKA

1 PIANKA: Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Gdy zacznie tężeć zmiksować ją razem z serkiem. Odstawić. Gdy masa będzie tężeć, wylać ją na biszkopt i przykryć drugim blatem. Tak samo postępujemy z drugą pianką. Na wierzch kładziemy ciastka, w pewnej odległości od siebie. Czerwoną galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć, wylewamy na górę tortu i wkładamy na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.05.2013 08:50
fajne ciacho na letnie dni
Bernadeta1 19.04.2013 19:19
bardzo smacznie wygląda
Katarzyna40 13.04.2013 10:52
wygląda mega apetycznie!
danusia19671 10.04.2013 18:35
Ślicznie wygląda
Ewa/kalapurtka 05.04.2013 22:10
Pycha wyglada ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak