Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybka sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 50 dag
słonecznik łuskany 1/3 szklanki
bakalie 1/3 szklanki
orzechy włoskie 1/2 szklanki
oliwa do slonecznika
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku
jogurt naturalny 4 łyżki
jabłko 1,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: szybka sałatka

Słoneczik prażymy na oliwie by uzyskał ciemnobrązową barwę. Dopraiamy solą, mieszamy. Kapustę płuczemy, drono siekamy, Jabłko obieramy, kroimy w ksotkę. Dodajemy bakali,e posiekane orzechy. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy troszkę cukru. Dodajemy jogurt, Mieszamy.Słonecznik prażymy na ciemnobrązowy kolor w oliwie na rozgrzanej patelni. Na koniec doprawiamy solą do smaku i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meg1984 09.03.2013 23:22
takie sałatki lubię najbardziej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak