Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z boczniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 70-80 dag
udka z kurczaka 2 szt.
marchew 2 szt.
seler 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z boczniakami

Cebulkę obrać , przypiec na płycie. Warzywa oczyścić . Mięso umyte zalać 2- 2,5 l wody.dodać grzybek, koperek nieco soli i gotować na małym ogniu 1,5 godz. Boczniaki umyć , pokroić w paski,oprószyć solą , usmazyć na maśle i oliwie.Rosół przyprawić pieprzem przecedzić. Włożyc usmażone boczniaki , posypać natką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.09.2013 16:41
Dobry taki.
alaaa 09.03.2013 14:55
no takiego rosołku nie próbowałam,ciekawy
romanrafal
romanrafal 10.12.2012 18:04
smaczny
marta34 07.05.2012 16:57
ups...
ewaa 07.01.2012 16:43
super :)
barbara11561 01.11.2011 07:11
też nie jadłam w takiej wersji:)
kuklik 29.09.2011 10:28
a to ci dopiero pomysł
Ania67 24.05.2011 09:56
świetny miałaś pomysł
ben-ka 05.03.2011 08:55
Dla mnie to nowość ! nawet do głowy by mi nie przyszło żeby tak urozmaicić rosół:)
misia53 28.07.2010 21:19
SKŁADNIKI: 70-80 dkg wołowiny na rosół 2 udka z kury cebula suszony grzyb 2 marchewki pietruszka kawałek selera por 30 dkg boczniaków 2 łyżki oliwy łyżeczka masła 1/2 łyżeczki koperku łyżka posiekanej natki sól , pieprz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak