Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miruna w sosie musztardowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miruna 0,5 kg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
cebula 1/2 szt
musztarda 1 łyżka
śmietana 18 proc 150 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: miruna w sosie musztardowym

Rybę umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, obtoczyć w jajku a potem w bułce i obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na pozostałym oleju zezłocić pokrojoną w kostkę cebulę następnie dodać musztardę i zalać śmietaną chwilę podgrzać. Doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami polaną delikatnie sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 29.03.2013 17:12
ryby w takim sosie jeszcze nie robiłam
fotoviderek 12.03.2013 09:39
Wspaniała rybka. Mniam, mniam :)
Monika58 12.03.2013 08:46
ryba w musztardzie musi być smaczna - lubię takie smaki :)
Renataj 09.03.2013 23:42
Chętnie wypróbuję.
ben-ka 09.03.2013 20:59
miruna,to smaczna rybką,lubię ją bardzo.
Marti
Marti 09.03.2013 20:21
Uwielbiam,uwielbiam rybki...musztardę też,ciekawe połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak