Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś po prowansalsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 2 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
suszone pomidory z czosnkiem 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś po prowansalsku

Filet z łososia przyprawić ziołami prowansalskimi, posiekanym (lub wyciśniętym) czosnkiem, suszonymi pomidorami (przyprawa). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Łososia poporcjować, posolić, smażyć na oliwie z oliwek 2 minuty z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 12.03.2013 08:47
smacznie podany :)
owca441 10.03.2013 09:01
ciekawie przyrządzony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak