Zraziki wieprzowe

Zraziki wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1-1,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • woda

    200-400 ml
  • posiekana zielenina

    2 łyżki
  • majeranek

    2 szczypty
  • tłuszcz

    do smażenia
  • wieprzowina

    1 (polędwica)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plasterki i zbić delikatnie tłuczkiem kuchennym. Oprószyć je solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Na patelni rozgrzać tłuszcz( ja użyłam oliwy z oliwek) i smażyć na nim porcje mięsa oprószone wcześniej mąką pszenną. W garnku zagotować wodę i wkładać do niej podsmażone zraziki. Zraziki poddusić na małym ogniu. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec dodać posiekaną drobniutko zieleninę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

26.02.2014 16:59
pyszne mięsko

RenataZ-et

12.10.2013 23:35
wyglądają smacznie

IKrakowianka

16.01.2013 23:40
super danie

ALAGOR

13.10.2012 22:51
ciekawa koncepcja ;)

bami

25.02.2012 01:12
Dobre zraziki nie są złe ;)

bercik1

22.10.2011 20:18
Dla mnie idealne.

anja3107

21.07.2010 14:30
wyglądają smacznie

iwa643

21.07.2010 08:29
robiłam wczoraj pycha

Iwusia

21.07.2010 07:06
Fajnie wyglądają i przepis ciekawy :)

sylwiachmiel

21.07.2010 07:03
tez przyzadzam i bardzo lubie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat