Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki wieprzowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1-1,5 szklanki
sól do smaku
woda 200-400 ml
posiekana zielenina 2 łyżki
majeranek 2 szczypty
tłuszcz do smażenia
wieprzowina 1 (polędwica)

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki wieprzowe

Mięso pokroić w plasterki i zbić delikatnie tłuczkiem kuchennym. Oprószyć je solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Na patelni rozgrzać tłuszcz( ja użyłam oliwy z oliwek) i smażyć na nim porcje mięsa oprószone wcześniej mąką pszenną. W garnku zagotować wodę i wkładać do niej podsmażone zraziki. Zraziki poddusić na małym ogniu. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec dodać posiekaną drobniutko zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 26.02.2014 16:59
pyszne mięsko
RenataZ-et 12.10.2013 23:35
wyglądają smacznie
IKrakowianka 16.01.2013 23:40
super danie
ALAGOR 13.10.2012 22:51
ciekawa koncepcja ;)
bami 25.02.2012 01:12
Dobre zraziki nie są złe ;)
bercik1 22.10.2011 20:18
Dla mnie idealne.
anja3107 21.07.2010 14:30
wyglądają smacznie
iwa643 21.07.2010 08:29
robiłam wczoraj pycha
Iwusia 21.07.2010 07:06
Fajnie wyglądają i przepis ciekawy :)
sylwiachmiel 21.07.2010 07:03
tez przyzadzam i bardzo lubie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak