CIASTO ALPEJSKIE

CIASTO ALPEJSKIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • BISZOPT KAKAOWY:

  • jajka

    3 szt
  • cukier

    1/3 szkl.
  • mąka

    2/3 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kakao

    5 łyżek
  • Masa śmietankowa

  • śmietana kremówka

    1/2 L
  • śmietan fix

    2 op
  • cukier puder

    3 łyżki
  • armolada wieloowocowa

    ok.300 g
  • czekolada

    1/2 tabliczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać żółtka, cukier i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę, proszek i kakao i delikatnie wymieszać. Wyłożyć do formy wyłożonej papierem lub wysmarowanej tłuszczem. Piec w temp. 180 stopni C przez 25 min. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Dodać śmietan-fix i dalej miksować. Na wystudzone ciasto wyłożyć marmoladę a na nią masę śmietankową. Wygładzić i schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać startą czekoladą.
SMACZNEGO!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Megg

10.03.2013 08:18
super ciacho :)

Luka Li

09.03.2013 22:51
Fajnie wygląda!

Gary Michy

09.03.2013 20:43
Ależ piękne ciasto :)

Wiesława1

09.03.2013 20:21
Pyszniutki deserek

2milutka

09.03.2013 14:32
znam i polecam:)

Marta1986

09.03.2013 13:40
pyszności pyszności

Rafał3

09.03.2013 13:34
Świetne polecam wszystkim

Janina

09.03.2013 13:33
Ciasto super ciekawe i pyszne

Boska_Agatka

09.03.2013 13:19
mniam mniam

Paolcia

09.03.2013 13:10
przepyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat